Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 800g1072kcal85.1g16.6g74.1g1.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 56g192kcal5.7g39.2g0.7g2g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g400g120kcal4g24g0.8g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4104g3249kcal196.4g180.2g192g13.4g
Valittu annoskoko2052g1624kcal98.2g90.1g96g6.7g
Annoskoko puolitettuna1026g812kcal49.1g45.1g48g3.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060