Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)70g224kcal10.5g32.9g5.3g12.6g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Raparperi 1000g337kcal6.9g55g1g14g
Kaneli, jauhettu, annos 2g4g11kcal0.1g3.2g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4110g8878kcal138g1160g388.6g74.8g
Valittu annoskoko2055g4439kcal69g580g194.3g37.4g
Annoskoko puolitettuna1028g2220kcal34.5g290g97.2g18.7g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595