Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 400g305kcal7.5g62g0.8g4g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.3g0.8g10.2g
Vesi534g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 16g142kcal0g0g16g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen267g88kcal8.8g13.1g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss267g141kcal15.2g14.1g1.3g8.3g
Arkirae (Valio), annos 100g133g93kcal16g4.7g1.3g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas31g95kcal3.1g19g0.7g5.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4112g1999kcal106.8g271.8g41.8g56.2g
Valittu annoskoko2056g999kcal53.4g135.9g20.9g28.1g
Annoskoko puolitettuna1028g500kcal26.7g68g10.5g14.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369