Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl88g507kcal18.5g4.7g44.3g10.2g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g176g1054kcal36.9g11.6g94.8g0g
Hermesetas, annos 5g35g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g702g302kcal68.8g2.8g0.7g0g
Voi 527g3821kcal6.3g2.1g428.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 176g580kcal3.5g5.3g61.5g0g
Kahvi mustana 100ml351g11kcal1.1g1.1g0.4g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4116g12551kcal270.2g55.2g1260g20.4g
Valittu annoskoko2058g6275kcal135.1g27.6g630g10.2g
Annoskoko puolitettuna1029g3138kcal67.6g13.8g315g5.1g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376