Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.7g0.2g0.7g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)7g23kcal1.1g3.3g0.5g1.3g
Sokeri 34g138kcal0g34g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Raparperi 100g34kcal0.7g5.5g0.1g1.4g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.4g1.1kcal0g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g890kcal14g116.4g38.8g7.6g
Valittu annoskoko206g445kcal7g58.2g19.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna103g223kcal3.5g29.1g9.7g1.9g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.3g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595