Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g47g116kcal8.5g0g8.9g0g
Lanttu 63g18kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 16g12kcal0.3g2.4g0g0.2g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g4.4g5.3kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g321kcal19.4g14.2g19g4.2g
Valittu annoskoko206g160kcal9.7g7.1g9.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna103g80kcal4.9g3.6g4.8g1.1g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059