Vehnäinen pataleipä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa.

Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin.

Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.

Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.

Laita valurautapata uuniin.

Laita uuni päälle 230 asteeseen.

Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa.

Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.

Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos.

Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.

Paista kannen alla 30 minuuttia.

Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.

Ota kansi pois puolentunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 825 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 114g390kcal11.6g79.6g1.4g4g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g781kcal23.2g159.2g2.8g8g
Valittu annoskoko206g390kcal11.6g79.6g1.4g4g
Annoskoko puolitettuna103g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Arvot/100g100g189kcal5.6g38.6g0.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457573