Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 47g163kcal4.8g33.2g0.6g1.7g
Sokeri 25g101kcal0g24.8g0g0g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki29g16kcal2.5g1.5g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g58g49kcal0.6g10.7g0.2g1.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 21g147kcal0.1g0g16.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana413g1027kcal22.2g142g40g5.6g
Valittu annoskoko207g514kcal11.1g71g20g2.8g
Annoskoko puolitettuna103g257kcal5.6g35.5g10g1.4g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.4g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596