Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta51g184kcal6.7g35.8g1.1g1.8g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 29g41kcal3.6g0.1g3g0g
Sokeri 45g181kcal0g44.6g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g18g126kcal0.2g0.2g14g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 35g13kcal0.1g2.5g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana413g1107kcal21.4g170.6g36.2g5g
Valittu annoskoko207g554kcal10.7g85.3g18.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna103g277kcal5.4g42.7g9.1g1.3g
Arvot/100g100g268kcal5.2g41.3g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095