Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g640g570kcal44.8g89.6g2.6g32.7g
Paprika, punainen160g41kcal1.4g7.4g0.6g3.2g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Auringonkukkaöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g19g41kcal2.7g4.1g1.6g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)140g28kcal0.8g4.9g0.4g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g68g186kcal11.2g0.5g15.6g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%80g128kcal2.2g2.2g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4120g2432kcal131.2g233g106.2g76.4g
Valittu annoskoko2060g1216kcal65.6g116.5g53.1g38.2g
Annoskoko puolitettuna1030g608kcal32.8g58.3g26.6g19.1g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.7g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097