Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 201g1454kcal2.4g0.8g163g0g
Vehnäjauho puolikarkea 196g671kcal19.9g136.8g2.3g6.8g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)70g225kcal10.5g33g5.3g12.6g
Sokeri 341g1383kcal0g340.5g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Raparperi 1002g338kcal6.9g55.1g1g14g
Kaneli, jauhettu, annos 2g4g11kcal0.1g3.2g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4120g8899kcal138.2g1162.6g389.4g74.8g
Valittu annoskoko2060g4450kcal69.1g581.3g194.7g37.4g
Annoskoko puolitettuna1030g2225kcal34.6g290.7g97.4g18.7g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595