Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 90g480kcal0.3g0.3g54.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63.1g1.1g3.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1352g616kcal40.6g64.9g20.3g0g
Emmental, punaleima 17%300g871kcal102.1g0g51.1g0g
Valkopippuri, annos 1g1.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.5g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 11g59kcal0g0g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.8g0.1g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 166g76kcal5g8g2.5g0g
Emmental, punaleima 17%37g107kcal12.6g0g6.3g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4122g5114kcal341.8g288.2g284.4g7.2g
Valittu annoskoko2061g2557kcal170.9g144.1g142.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna1031g1278kcal85.5g72.1g71.1g1.8g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382