Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3393g1086kcal112g152.7g0g0g
Suola, annos 3g76g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1018g3257kcal1g753.2g0g0g
Hiiva 255g190kcal33.4g2.8g1g17.6g
Vehnäjauho, sunnuntai2205g7718kcal264.6g1565.7g46.3g66.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1018g3858kcal119.1g783.7g22.4g145.5g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g1018g1425kcal142.5g142.5g34.6g488.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1018g3104kcal98.7g623.9g20.4g147.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g41275kcal1542.6g8049g249.4g1730.8g
Valittu annoskoko10000g20637kcal771.3g4024.5g124.7g865.4g
Annoskoko puolitettuna5000g10319kcal385.7g2012.3g62.4g432.7g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105153