Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 357g1079kcal64g173.2g3.6g38.2g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g214g675kcal25.7g2.1g64.3g0g
Vesi1428g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Sinappi 11g14kcal0.5g1.5g0.6g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi12g33kcal1.1g0.8g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4130g3626kcal183.8g359.4g142.6g78.2g
Valittu annoskoko2065g1813kcal91.9g179.7g71.3g39.1g
Annoskoko puolitettuna1033g907kcal46g89.9g35.7g19.6g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576