Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 200g55kcal3.7g5.8g1g3.8g
Herkkusieni 133g21kcal2.8g0.4g0.4g2g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Kiinankaali raaka 100g200g36kcal3.2g4.6g0.6g4.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g17g3.4kcal0.1g0.6g0g0.2g
Fenkoli, tuore , annos 100g40g6.8kcal0.4g0.7g0.1g1g
Porkkana 107g35kcal0.7g5.9g0.2g2.7g
Voi 6.7g48kcal0.1g0g5.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Paprika, punainen40g10kcal0.4g1.8g0.2g0.8g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 33g8kcal0.6g0.7g0.1g0.8g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g33g37kcal2.7g6.7g0g1.7g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl67g227kcal1.3g2g23.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g67g153kcal4.3g32.4g0.9g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4130g1435kcal43.6g134.4g74.8g45.6g
Valittu annoskoko2065g718kcal21.8g67.2g37.4g22.8g
Annoskoko puolitettuna1033g359kcal10.9g33.6g18.7g11.4g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416