Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai910g3185kcal109.2g646.1g19.1g27.3g
Hiiva, 50g100g61kcal13.1g1.1g0.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g200g116kcal18g10g0.4g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]200g280kcal28g28g6.8g96g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4130g8405kcal377.4g1429.6g134.8g246.6g
Valittu annoskoko2065g4203kcal188.7g714.8g67.4g123.3g
Annoskoko puolitettuna1033g2101kcal94.4g357.4g33.7g61.7g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427