Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g260g1453kcal21.8g143g88.4g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g1060g1484kcal37.1g222.6g47.7g2.1g
Mansikka,pakaste Rainbow500g175kcal2.5g35g2.5g9.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4136g7974kcal130.8g909.2g417.2g23.2g
Valittu annoskoko2068g3987kcal65.4g454.6g208.6g11.6g
Annoskoko puolitettuna1034g1994kcal32.7g227.3g104.3g5.8g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100