Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Sokeri 40g163kcal0g40g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.7g0.4g1.3g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Taloussuklaa, Fazer28g146kcal1.1g15.8g8.5g1.5g
Voi 28g205kcal0.3g0.1g23g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 19g62kcal0.4g0.6g6.6g0g
Voi 60% rasvaa 3.8g21kcal0g0g2.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen19g34kcal0.1g8.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana414g1605kcal19g181.6g88g6.4g
Valittu annoskoko207g803kcal9.5g90.8g44g3.2g
Annoskoko puolitettuna104g401kcal4.8g45.4g22g1.6g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.8g21.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814