Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Sokeri20g81kcal0g19.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.5g18kcal0g4.5g0g0.1g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g55g82kcal0.3g19.6g0.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g27g44kcal2g4.4g1.9g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 31g80kcal0.4g0.9g8.4g0g
Kiivi kuorittu 8.6g4kcal0g0.6g0.1g0.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 9g6.9kcal0.1g1.4g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana416g843kcal17.4g126.4g28.6g1.8g
Valittu annoskoko208g422kcal8.7g63.2g14.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna104g211kcal4.4g31.6g7.2g0.5g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.4g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759