Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 109g374kcal11.1g76.3g1.3g3.8g
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1g3.8kcal0.5g0.4g0.1g0g
Kauralese 13g45kcal2.3g5.7g1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g846kcal27.8g164.8g4.8g12g
Valittu annoskoko207g423kcal13.9g82.4g2.4g6g
Annoskoko puolitettuna104g212kcal7g41.2g1.2g3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248