Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 13g5.1kcal0.1g0.9g0g0.3g
Kaali, paistettu 9g7.5kcal0.1g0.4g0.6g0.2g
Sipuli, paistettu 4.2g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria17g22kcal2g0.2g1.5g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 58g32kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g2.5g10kcal0.1g0.5g0.9g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g189kcal6.8g20.4g9.4g2.2g
Valittu annoskoko208g94kcal3.4g10.2g4.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna104g47kcal1.7g5.1g2.4g0.6g
Arvot/100g100g45kcal1.6g4.9g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777