Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 75g14kcal0.4g1.9g0.3g0.5g
Oliiviöljy 5.3g46kcal0g0g5.3g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Herne 38g26kcal1.9g3.5g0.1g1.2g
Kuohukerma,valio,2dl38g128kcal0.7g1.1g13.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g28g79kcal4.5g0.3g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g590kcal15.2g14.4g50.6g3.8g
Valittu annoskoko208g295kcal7.6g7.2g25.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna104g148kcal3.8g3.6g12.7g1g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.5g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327