Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo375g2664kcal1.1g0.8g300.2g0g
Sokeri 255g1036kcal0g254.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g751g2289kcal72.8g460.1g15g108.8g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Mustikka metsä- 540g238kcal2.7g34.6g3.2g17.8g
Sokeri126g512kcal0g126g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g50kcal0g12.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4140g13605kcal154g1782.8g636.8g253.6g
Valittu annoskoko2070g6803kcal77g891.4g318.4g126.8g
Annoskoko puolitettuna1035g3401kcal38.5g445.7g159.2g63.4g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906