Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 75g402kcal0.7g0.5g44.9g0g
Sokeri 318g1292kcal0g318g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 487g1670kcal49.6g340.6g5.8g17g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)374g120kcal11.2g17.6g0g0g
Rypsiöljy 67g596kcal0g0g67.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 749g266kcal1.2g53.2g0.7g15g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4140g8691kcal125.4g1459.8g237.6g64g
Valittu annoskoko2070g4346kcal62.7g729.9g118.8g32g
Annoskoko puolitettuna1035g2173kcal31.4g365g59.4g16g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247