Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g210g1512kcal0g0g168g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 161g202kcal17.7g0.4g14.5g0g
Sokeri 119g483kcal0g118.9g0g0g
Ruislese (10g)56g115kcal8.4g14.6g2.4g21.8g
Vehnäjauho, sunnuntai364g1274kcal43.7g258.4g7.6g10.9g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Puolukka 420g163kcal1.8g28.6g2.1g10.9g
Maitorahka, Valio, 0,3350g228kcal38.5g14.7g1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)280g182kcal9g13.4g9.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 84g105kcal9.2g0.2g7.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4144g8689kcal258g936.8g426g87.4g
Valittu annoskoko2072g4344kcal129g468.4g213g43.7g
Annoskoko puolitettuna1036g2172kcal64.5g234.2g106.5g21.9g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557