Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 906g3108kcal92.3g634.1g10.9g31.7g
Sokeri 395g1603kcal0g394.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 232g1625kcal1.5g0g183g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g35g108kcal3.8g20.9g2.4g9.8g
Sokeri 28g113kcal0g27.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g36kcal1.3g7g0.8g3.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen465g153kcal15.3g22.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4144g13494kcal228.4g2214.2g394.2g89.6g
Valittu annoskoko2072g6747kcal114.2g1107.1g197.1g44.8g
Annoskoko puolitettuna1036g3374kcal57.1g553.6g98.6g22.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780