Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 133g51kcal1.3g9.2g0.3g3.3g
Kaali, paistettu 92g75kcal1.2g3.9g5.7g2g
Sipuli, paistettu 42g42kcal0.5g2g3.4g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Kevyt Herkkulenkki, Atria167g217kcal20g1.8g14.8g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 584g320kcal9.3g76.5g1g5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g25g99kcal0.8g5g8.5g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos17g120kcal0.1g0.1g13.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4150g1884kcal69g202.6g94.4g23.4g
Valittu annoskoko2075g942kcal34.5g101.3g47.2g11.7g
Annoskoko puolitettuna1038g471kcal17.3g50.7g23.6g5.9g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777