Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%300g480kcal8.1g8.1g45g0g
Poronkäristys (Kylmänen)336g454kcal67.2g0.3g20.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g24g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g168g42kcal1.7g8.2g0.3g4.2g
Peruna, keskikokoinen 60g480g288kcal7.2g62.4g0.5g4.3g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto150g420kcal28.5g0g33g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g12g31kcal1.6g0.2g2.6g0.1g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4152g3868kcal229.2g159g251.2g17.2g
Valittu annoskoko2076g1934kcal114.6g79.5g125.6g8.6g
Annoskoko puolitettuna1038g967kcal57.3g39.8g62.8g4.3g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763