Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)31g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g22kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g16g44kcal3g0g3.4g0g
Timjami 0.5g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Persilja 9g2.6kcal0.1g0.1g0g0.8g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g125g150kcal3.1g7.5g11.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana416g564kcal16.8g32.4g38.4g7.8g
Valittu annoskoko208g282kcal8.4g16.2g19.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna104g141kcal4.2g8.1g9.6g2g
Arvot/100g100g136kcal4g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122