Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 110g42kcal1.1g7.6g0.2g2.7g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sipuli 24g7.3kcal0.3g1.2g0g0.4g
Kasvisliemikuutio 44g134kcal4.2g5.9g10.3g0.7g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, tuore3.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g22g55kcal3.5g0.4g4.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana416g502kcal19.2g34.8g29.8g8.4g
Valittu annoskoko208g251kcal9.6g17.4g14.9g4.2g
Annoskoko puolitettuna104g126kcal4.8g8.7g7.5g2.1g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.4g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484