Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g96g116kcal20.2g0g3.9g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g70g38kcal5.3g0.6g1.5g0.3g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)22g19kcal0.2g0.8g1.5g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 8.8g2.6kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana417g449kcal53g10.6g21.4g1.4g
Valittu annoskoko208g225kcal26.5g5.3g10.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna104g112kcal13.3g2.7g5.4g0.4g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450