Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen429g3088kcal4.3g4.3g343.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai429g1501kcal51.5g304.5g9g12.9g
Luumu kivetön, kuivattu 429g873kcal18g161.3g3.6g36.9g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g354g506kcal44.2g1.1g36.4g0g
Sokeri 429g1741kcal0g428.4g0g0g
Leivinjauhe 11g19kcal0.6g4.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4160g15454kcal237.2g1807.4g784.2g99.8g
Valittu annoskoko2080g7727kcal118.6g903.7g392.1g49.9g
Annoskoko puolitettuna1040g3864kcal59.3g451.9g196.1g25g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278