Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 219g313kcal27.4g0.7g22.5g0g
Sokeri 339g1377kcal0g338.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 466g84kcal2.6g11.6g1.9g3.3g
Rypsiöljy 239g2117kcal0g0g239.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 519g1780kcal52.9g363.1g6.2g18.2g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Ruokasooda 13g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl173g1107kcal24.2g5.9g108.9g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.5g0g0g
Rusina 80g233kcal2.2g48g0.4g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4160g14210kcal220.6g1580g759.2g58.6g
Valittu annoskoko2080g7105kcal110.3g790g379.6g29.3g
Annoskoko puolitettuna1040g3553kcal55.2g395g189.8g14.7g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980