Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen321g106kcal10.6g15.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g193g675kcal3.3g171.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g45kcal1.6g8.7g1g4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g193g598kcal32.8g104.1g5.6g25.1g
Vehnäjauho, sunnuntai251g877kcal30.1g178g5.3g7.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g386g1195kcal65.6g208.2g11.2g50.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)96g694kcal0.8g0.8g77.1g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g321g193kcal32.1g13.8g1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen129g42kcal4.2g6.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu87g110kcal9.6g0.3g7.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl64g371kcal13.6g3.4g32.5g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4160g9867kcal408.6g1434.8g283.2g188.4g
Valittu annoskoko2080g4933kcal204.3g717.4g141.6g94.2g
Annoskoko puolitettuna1040g2467kcal102.2g358.7g70.8g47.1g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183