Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.4g11.7g0.1g0.8g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 282g96kcal3.1g15.2g0.6g8.2g
Vesi1352g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4167g499kcal15.4g93.6g3g33.8g
Valittu annoskoko2084g249kcal7.7g46.8g1.5g16.9g
Annoskoko puolitettuna1042g125kcal3.9g23.4g0.8g8.5g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064