Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 334g1009kcal59.8g162g3.3g35.7g
Vesi, vesijohtovesi 1336g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Naudanliha keskiarvo 167g255kcal32.2g0g14g0g
Sianliha keskiarvo 167g365kcal30.5g0g27.2g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4176g3301kcal247g331.6g89.4g74.2g
Valittu annoskoko2088g1651kcal123.5g165.8g44.7g37.1g
Annoskoko puolitettuna1044g825kcal61.8g82.9g22.4g18.6g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019