Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 120g868kcal1.4g0.5g97.2g0g
Sokeri 239g971kcal0g238.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g598g389kcal65.8g25.1g1.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai431g1507kcal51.7g305.7g9g12.9g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g598g203kcal1.2g42.5g1.8g10.8g
Siirappi 60g180kcal0.1g44.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g70kcal0.7g15.2g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4176g8458kcal244.2g1362.4g221g47.6g
Valittu annoskoko2088g4229kcal122.1g681.2g110.5g23.8g
Annoskoko puolitettuna1044g2115kcal61.1g340.6g55.3g11.9g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175