Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 675g317kcal12.3g48.3g6.2g8.5g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g900g2968kcal107.9g593.7g21.6g73.8g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4176g7366kcal240.4g1284g145.6g164.6g
Valittu annoskoko2088g3683kcal120.2g642g72.8g82.3g
Annoskoko puolitettuna1044g1842kcal60.1g321g36.4g41.2g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021