Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen27g8.9kcal0.9g1.3g0g0g
Hiiva 2.2g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Sokeri 19g77kcal0g19g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.8g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 47g160kcal4.7g32.6g0.6g1.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g6.7g48kcal0.1g0.1g5.4g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)27g51kcal0.1g12.4g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki45g25kcal3.8g2.2g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu18g11kcal0.2g0.8g0.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.7g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana418g813kcal23.8g137.4g16.6g3.8g
Valittu annoskoko209g406kcal11.9g68.7g8.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna105g203kcal6g34.4g4.2g1g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817