Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen83g28kcal2.7g4.1g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g21g17kcal0.3g1.4g1g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 75g57kcal1.4g11.6g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana419g208kcal9g35.2g2.2g1.8g
Valittu annoskoko210g104kcal4.5g17.6g1.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna105g52kcal2.3g8.8g0.6g0.5g
Arvot/100g100g50kcal2.1g8.4g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324