Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen833g275kcal27.5g40.8g0g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g208g167kcal3.1g13.9g10.4g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 749g571kcal14.1g116.2g1.5g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4190g2078kcal92g351.4g24.2g18.4g
Valittu annoskoko2095g1039kcal46g175.7g12.1g9.2g
Annoskoko puolitettuna1048g519kcal23g87.9g6.1g4.6g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324