Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g714g243kcal1.4g50.7g2.1g12.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)203g1458kcal0.2g0.2g162g0g
Sokeri267g1082kcal0g266.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g307g1103kcal39.8g214.5g6.4g11.3g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl267g906kcal5.3g8g93.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g333g217kcal36.6g14g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4192g10041kcal167.2g1112.2g529.6g48.4g
Valittu annoskoko2096g5021kcal83.6g556.1g264.8g24.2g
Annoskoko puolitettuna1048g2510kcal41.8g278.1g132.4g12.1g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574