Pellavansiemenpatonki

Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Amanda09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 7.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Hiiva, 50g1.3g0.8kcal0.2g0g0g0g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g3.8g19kcal0.9g1.3g1.1g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 8.3g28kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g97kcal3.8g14.6g2.4g2.8g
Valittu annoskoko21g49kcal1.9g7.3g1.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna11g24kcal1g3.7g0.6g0.7g
Arvot/100g100g227kcal8.9g34.1g5.6g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=121453