Korvapuustit

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa a 11 g)
13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
150-200 g margariinia (tai 1,5-2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)

täyte:
n. 100 g margariinia (tai 3/4 dl juoksevaa)
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: munaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää hiiva ja osa jauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota liinan alla lämpimässä 40 min.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista.

Levitä päälle kanelia.

Kääri levy rullaksi.

Jätä saumakohta alle.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja (4-5 cm leveämmältä puolelta ja n. 2 cm kapeammalta).

Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin.

Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 35 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Dakota
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml3.9g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Hieno sokeri1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g11g38kcal1.3g7.8g0.2g0.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.2g8.4kcal0g0g0.9g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Hieno sokeri0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.8kcal0g0.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g137kcal3.4g22.2g3.6g0.6g
Valittu annoskoko22g69kcal1.7g11.1g1.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g34kcal0.9g5.6g0.9g0.2g
Arvot/100g100g319kcal7.9g51.6g8.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275817