Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.2g9kcal0g0g1g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g6.2g4kcal0.7g0.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g6.2g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g88kcal2.4g14.4g2.2g0.4g
Valittu annoskoko22g44kcal1.2g7.2g1.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna11g22kcal0.6g3.6g0.6g0.1g
Arvot/100g100g203kcal5.6g33.3g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175