Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.7g2.2kcal0g0.5g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 13g5.7kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g110kcal0.2g10g7.2g0.8g
Valittu annoskoko22g55kcal0.1g5g3.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna11g28kcal0.1g2.5g1.8g0.2g
Arvot/100g100g250kcal0.5g22.7g16.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593