Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt50g23kcal1.6g2.4g0.7g0g
Hiiva, 50g5g3kcal0.7g0.1g0g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.1kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kananmuna 50g(kpl)5g6.3kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g377kcal11.2g76.8g1.3g3.8g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g10g32kcal1.7g4.6g0.7g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g1218kcal32g197.2g30.8g11.6g
Valittu annoskoko210g609kcal16g98.6g15.4g5.8g
Annoskoko puolitettuna105g305kcal8g49.3g7.7g2.9g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.3g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726