Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Tomaattisose tomaattipyree 1.9g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Ketsuppi, Heinz2.5g2.6kcal0g0.6g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0g
Kanaliemi rainbow 1 L100g50kcal4g1g4g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g25g31kcal0.8g6.4g0.1g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g31g13kcal0.4g2.5g0.1g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g1.9g2.8kcal0.3g0g0.2g0g
Aito nakki HK (500g)38g90kcal4.5g1.1g7.5g0g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g422kcal20.6g25.2g27.4g0.4g
Valittu annoskoko210g211kcal10.3g12.6g13.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna105g106kcal5.2g6.3g6.9g0.1g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460