Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa44g7.4kcal0.2g1.1g0.3g0.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g31g6.2kcal0.2g1g0.1g0g
Purjosipuli 25g5.7kcal0.5g0.6g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Maa-artisokka 50g23kcal0.2g4.1g0.1g2g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)25g15kcal0.2g1.1g1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa10g30kcal2.3g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g188kcal7.4g18.8g7.6g6.8g
Valittu annoskoko210g94kcal3.7g9.4g3.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna105g47kcal1.9g4.7g1.9g1.7g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090