Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 39g18kcal1.2g1.9g0.6g0g
Sokeri 10g41kcal0g10.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 71g243kcal7.2g49.6g0.9g2.5g
Hiiva, 50g3.9g2.4kcal0.5g0g0g0g
Flora vispi 20%39g86kcal1.2g1.9g7.8g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)25g48kcal0.1g11.6g0g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)7.8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g2.3g14kcal0.5g0.2g1.3g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g1110kcal23.2g155.6g41.4g5.6g
Valittu annoskoko210g555kcal11.6g77.8g20.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna105g278kcal5.8g38.9g10.4g1.4g
Arvot/100g100g264kcal5.5g37g9.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350